Мнения - www.ludmilafilipova.com
Начало arrow Мнения
Мнения Печат Е-мейл
Съдържание на статията
Мнения
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9

Мненията са оставени анонимни, поради техния личен характер, но при нужда всяко може да бъде потвърдено с дата, име и адрес.

Здравейте Людмила, прочетох книгата ви “Анатомия на Илюзиите”. Възхищавам се на силата на духа ви! За мен сте пример за младите момичета в България.
Поздрави!
Даниела

Силвия:
"Мастиленият лабиринт" е първата ваша книга ,която прочитам и със сигурност няма да бъде последната.За първи път се вълнувам толкова от история,най-вече от нашата и имам желание да посещавам музеи,нещо което до сега не ми се беше случвало.Задавам си въпроси,свързани с Орфей и Долния свят,както и с Пратениците,които все още не сме разпознали...
Дано всичко това не звучи смешно, но приемам написаното не за фантазия,а като нещо реално,което ние хората от днешно време още не можем да проумеем.
Благодаря Ви за написаната книга и до нови срещи !

Елицa:
Здравейте!
Снощи приключих с четенето на “Аномалия”. Невероятна книга - много ми хареса. С нетърпение ще прочета и другите Ви романи. Благодаря!

„The Parchment Maze” is quite unique – an  archival thriller, a mystery fantasy, and an historical riddle gamebook.
Vera is a young archaeologist who discovers the existence of a secret society, that has been hidden from the rest of the world for six thousand years.
Fiction and science combine in an intriguing novel based on real archaeological discoveries and actual icons, a daring combination of Dan Brown and Umberto Eco. Could the legend of Orpheus and his descent into the Underworld be more than just mythology?
There is supernatural love, there are secrets; there is murder, there is history; from Berlin to Moscow, From Rome to Burma, Filipova’s novel is sure to intrigue."
Colin Falconer, author of 20 novels, translated into 17 languages over the last 25 years

ЧУВСТВАТЕ ЛИ СЕ ПОНЕ МАЛКО, КАТО ЖУЛ ВЕРН с „Мастиленият лабиринт”?
http://www.blitz.bg/news/article/149988
Мюсюлманска секта държала деца под земята
Много от малчуганите не били виждали слънцето
Четирима членове на мюсюлманска секта в руския регион Татарстан бяха задържани и обвинени за жестоко отношение към деца. Религиозните фанатици държали невръстните малчугани в дълбоко подземие, без да им позволяват да излизат “на бял свят”. Много от децата не били виждали слънцето, съобщава “Новости”.
Лидерът на сектата Фаузрахман Сатаров, който се определя за мюсюлмански пророк, е обвинен в тирания. Срещу членовете на сектата е заведено дело. Те са обвинени в нечовешко отношение към собствените си деца.
Полицията е открила 27 деца и 38 възрастни да живеят в катакомби-клетки, вкопани 8 нива под къщата на лидера на сектата. 13 от децата нямали и 6 години. Всички те били откарани незабавно в болница, за да им бъдат направени пълни изследвания.
Следователите са установили, че условията са били много тежки – нямало вентилация и канализация. На квадратен метър площ “живеели” по трима души. На сектантите им било забранено да излизат на улицата, да общуват с други хора и да получават лекарска помощ.
Сектата е разкрита в предградие в Казан по време на разследване на атаки на мюсюлмани в Татарстан. “Храмът” на сектата били в имота на духовния им водач. Предстои да се изясни как в продължение на десет години е било допуснат подобен ненаказан произвол.

"Искам да изкажа възхищението си от начина, по който са написани книгите ви. Има нещо в стила, което винаги успява да докосне душата ми и да ме накара, да се замисля за собственият си живот и поведение. Изчел съм десетки книги, защото това е страст за мен и спокойно мога да кажа, че сте в топ 3 на любимите ми автори.
Книгите ви едновременно ми доставят удоволствие и ме карат да мисля как мога да направя хората, които обичам по-щастливи, за което ви благодаря.
Пожелавам ви много здраве и непресъхваща муза, за да създадете още много произведения."
С уважение,
Борис Таблов

КАЗВАТ, ЧЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ ПИШАТ ЧЕРНОВАТА НА ИСТОРИЯТА, А АЗ ВИ БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ЧРЕЗ КНИГАТА ВИ "АНАТОМИЯ НА ИЛЮЗИИТЕ" МОГА ДА НАУЧА ИСТИНАТА ЗА ИСТОРИЯТА И СЪМ УБЕДЕНА, ЧЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОТКРИЕ ЧАСТИЦА ОТ СЕБЕ СИ В РОМАНА.
ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И УСПЕХИ!
КАЛИНА ЯНЧЕВА

Petar Hristov В момента, чета "Аномалия". Посланието, което книгата носи е революционно и се надявам все повече хора да се събудят и отворят очите си за Новия Свят, а не за Новия Световен Ред. Това, което правите е достойно за Нобелова награда за мир. Сърдечно ви изпращам заряд позитивизъм за да продължите да творите. Единствената българка, която правеше нещо подобно е само покойната Людмила Живкова. Вие рушите оковите на "затвора на ума", няма по благородна кауза от тази.

Привет от Бургас, Току що приключих с последната Ви книга и въпреки, че след прочита й вероятно все по-малко ще сърфирам из мрежата, ще се възползвам от това пространство възможно най-кратко. Поздравления, отново сте намерили брънката на днешния многообразен световъртеж и злободневие, което ни променя скоростно и ни потапя в свят, в който се загубваме много по-лесно отколкото се просвещаваме. Четох с удоволствие и се радвам, че всяка следваща Ваша книга ми дава усещането за нещо ново и по-добро. Гордея се с това, че чета български автор. Вие сте едно чудо и дано Господ бъде с Вас и Ви дава сили, мъдрост и късмет да продължите напред. Живка Гергова

Марияна Николова
Изключително съм горда, че в България има талант като Вас. Удоволствие е човек да чете написаното в книгите Ви. Спокойно мога да Ви наредя до най-имените български класици

Стефка Преждарова, Библиотечно информационна дейност
„Аномалия” е страхотна, великолепна история! Сутринта щях да си изпусна спирката за работата :) С всяка следваща ваша книга ставате все по-добра! Просто нямам търпение да се прибера вкъщи и да продължа да чета :) Мое лично мнение е, че трябва да бъде издадена и в чужбина - убедена съм, че ще се задържи във Топ 10 на най-четените книги :) Досега не съм грешала в прогнозите си :)

Maria Musorlieva 06 юли в 16:41
Скъпа Людмила, "Аномалия" стана вдъхновение за мен.Уникално е, че вътре е всичко, което през последните две години вълнува мисълта ми...пчелите, мравките, наредените "глави"в компютърните зали....За мен, тъй като съм изчела всички Ваши книги...тази като стил, като достижение е наистина уникална и е истински връх на творчеството Ви! Уникално! Благодаря Ви!А новата снимка на профила Ви е убийствена :)!
За първи път от много години виждам и толкова страстно и нестандартно вплитане на Любовта в романа...наистина бях се отчаяла, че на фона на тези технологии и тази електронизация топлината,разбирането, страстта поизчезват, скриват се, губят се...А ето че те изникват във Вашия роман като зелени тревички между черните кутии, за да станат избуял, страстен взрив на една прекрасна Любов, която наистина помита всичко....в края на краищата ние, Бог, Богът в нас сме Любов! Ако тайно споделим помежду си, че И ни е писнало , явно, от недостатъчно / да не кажем липсващите, направо/ силни и топли мъже наоколо , които да отговарят на всичките ни заслужени и високи претенции за чувственост, сила, пари, великодушие, образованост,власт над нещата....най-накрая един герой "Айн" да запълни тази празнота, защото, нека си признаем, че мечтите ни като силни и реализирали се жени вече не могат да бъдат удовлетворени от блудкажите на мъжките персонажи от филмите...да не говорим за реалността...

Ангела Иванова
Здравейте!
Преди повече от година Ви писах в абв относно Мастиленият лабиринт и Антихтонът на Данте. Преди малко приключих прочита на Аномалия и отново съм очарована.
Когато Ви писах миналата година се занимавах с Културология и историите представляваха изключителен интерес за мен, а и начинът, по който ни ги представяте е уникален. По стечение на обстоятелствата към днешна дата вече се занимавам с Психология и Аномалия отново се вписа в интересите ми, а именно с идеята за "мислете добро", за това, че всяка наша мисъл се превръща в реалност.
Идеята на романа е велика, благодаря Ви, че ни карате да се замислим върху това, че преди всичко сме хора...и че е хубаво да се виждаме очи в очи. И макар да не може да се промени всичко изведнъж генерално, то поне за времето, в което сме потънали в историята можем да се замислим...ей така, за елементарните и красиви неща от живота.
Благодаря за прекрасното време, което ми подарихте!
Поздрави,
Ангела :)

Очарован съм от книгата и от идеите и хипотезите, които изграждате в нея. Стилът и сюжетът на книгата са завладяващи. Дано и археолозите я прочетат и да им послужи като насока за нови търсения и открития за тайственото ни минало. Пожелавам Ви все така удивително да творите и да ни радвате с нови книги.
Вихрен Манджаров 

Новини

Людмила Филипова в търсене на „Смисълът“
snimka 2.jpgЛюдмила Филипова представи за първи път новата си книга. Премиерата на „Смисълът“ от издателство „Ентусиаст“ се състоя на 29 ноември от 19:00 часа в Зала 42 на НДК, София. Романът е амбициозен нов прочит на въпроса, на който човечеството се опитва да отговори от зората на своето съществуване – какъв е смисълът да ни има.

Книгата бе представена от управителя на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова и от д-р Соломон Паси. Водещ на събитието беше журналистът Михаил Дюзев. В своеобразни ·Посланици на Смисъла се превърнаха седемнайсет от най-популярните и значими лица в културния, научния и обществения живот на страната ни: Ана Пападопулу, актриса; Богдан Томов, певец; д-р Владимир Божилов, астрофизик; Емилиян Колевски, спортен катерач; Ива Дойчинова, журналист; Ирина Тенчева, телевизионен водещ; Максим Ешкенази, диригент; Милена Фучеджиева, писателка; Нели Хаджийска, журналист; Николай Василев, икономист; Петър Антонов, актьор; Силвия Кацарова, певица; д-р Таня Милачич, ембриолог; Теди Кацарова, певица; Туна Киремитчи, писател; Хари Ешкенази, цигулар; проф. Христо Пимпирев, учен и полярен изследовател. Всеки от тях сподели, разказа, рецитира или изпълни своя съкровен отговор на въпроса на вечерта – „Какво е Смисълът?“.

Вечерта беше открита от Виктория Бисерова, издател на книгата. Тя приветства гостите и благодари на всички присъстващи.

„Много се радвам, че „Смисълът“ ще тръгне по пътя си към читателите именно от тук. Това е една различна книга – не само различна от другите книги на Людмила Филипова, а сравнена с много други книги, които излизат“, каза Бисерова. „Подзаглавието на романа е енциклопедия на бъдещето, защото това е история за бъдещето, което строим днес. Дали то е мрачно, или не, дали трябва да се стремим да го постигнем, или точно обратното· –· да опитаме да го избегнем – всеки сам може и трябва да прецени. Едно е сигурно – дори и в най-тъмните времена надеждата и любовта остават живи.“

Д-р Соломон Паси е един от първите читатели на новия роман. „Людмила има изключителен вкус към мащабни теми“, каза той. „Пошегувах се с нея – защо не вземеш да напишеш една книга за най-важното в тоя живот – смисъла. Оказа се, че тя направи нещо много повече от това. Тя не написа книга за смисъла на живота, тя направи книга за смисъла изобщо или по-точно за смисъла на смисъла. Людмила има не само мащаб, тя има и смелост. Да пишеш за смисъла наистина изисква огромна смелост, а съдбата обича смелите“, заключи Паси.

„Много се вълнувам, че тази книга вече е резултат след 4-5 години“, сподели авторът на „Смисълът“ Людмила Филипова, без да скрива радостта си. Тя благодари на всички гости, на Посланиците на Смисъла и на всички хора, които са я подкрепили и са ѝ помогнали романът да се превърне в реалност. „Тази книга, освен история, има и много наука, има много познание, има много идеи, много философия. Надявам се книгата да ви хареса, защото зад нея стоят ужасно много труд и ужасно много хора“, сподели още Филипова.

Една от изненадите на вечерта бяха т.нар. „антарктически“ хапки, чиято формула е разработвана една седмица специално за премиерата на книгата от ресторант „Lazy“.

Продължава...
 
Людмила Филипова гостува на Факултета по журналистика и масова комуникация

В навечерието на 24 май авторката на нашумелия роман "Войната на буквите" и още 9 бестселъра ще разкаже за пътя, който книгата трябва да измине, след като бъде измислена. Людмила Филипова ще сподели личния си опит и идеите си по въпросите: Книгата като медия от гледната точка на автора; Маркетинг на нова книга; Активности в медиите, отношения с журналистите и PR на книгата; Екранизиране на книгата, връзки с филмови продуцент.

 

Продължава...
 
Премиера на книгата "Пътуване до Края на света"

Издателство „Егмонт” и Людмила Филипова имат удоволствието да ви поканят на представянето на най-новата й книга ПЪТУВАНЕ ДО КРАЯ НА СВЕТА .

Премиера на книгата "Пътуване до Края на света"/ Premiere of the book "A Journey to the World's End"

Заповядайте в четвъртък, 2 април, от 18.30 ч. в зала Мати (НДК, пл. „България” 1).
Ще ви очакваме!