Мнения - www.ludmilafilipova.com
Начало arrow Мнения
Мнения Печат Е-мейл
Съдържание на статията
Мнения
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9

Здравейте г-жо Филипова,
прочетох книгата ви "Анатомия на илиюзиите". Тази книга е една перла достойна за всяка лична библиотека. Аз не съм компетентен критик, който би анализирал професионално текста, или вещо лице отсяващо коректността на данните. Този роман събуди в мен чумава, за които покорно ви благодаря.
Описаното време на 90те години резонира в моята душа така силно, защото това е времето оставило решаващ белег в мен. Юношеството, в което като с борческа бухалка бяха разбити морала и очакванията на едно дете - изкривена, неморална нереална, мутирала обстановка, която ни караше да сме като пияни. Въпреки тази зверска обстановка за мен се роди една голяма и красива любов, защото млад човек винаги обича. Дори по време на грозна война има красиви чувства, които биват усилени от грозната. Това намерих в книгата ви.
Госпожо, аз сьм ви задължен.


Прекрасна книга, промени ми светогледа за много неща, прочетох и другите две и мисля, че авторката се справя прекрасно. Много е приятно да четеш български автор и да откриваш толкова реални и познати елементи. Браво, все така!


Романите на Людмила Филипова са сериозни произведения, за чиято поява се изисква много време, много труд и не по-малко талант. Когато в ръцете ми попадна книгата й „Стъклени съдби”, най-напред привлече вниманието ми заглавието. По-интересно и по-точно едва ли може да се измисли/…/ Проследяването на необичайната съдба на трите близнаци, родени от три различни майки ме смутиха сериозно и предизвикаха у мен много въпроси и мисли. /… / Детето е велико щастие, дошло на земята, за да озари твоя свят и ти трябва да го дариш с човечност, обич, всеотдайност и топлина. Всичко това прави изключително значими проблемите, поставени в книгата от авторката. В края й стрият грък отговаря: „Нямаме право да решаваме вместо природата. Само тя може да контролира баланса на планетата.”/…/ Искам да пожелая на Людмила Филипова здраве и сили, за да създаде още много интересни и значими литературни произведения, в което дълбоко вярвам.”
Учителка по литература


Дълбоко съм впечатлена от двата Ви романа. След като прочетох "Червено злато" през лятото на 2007, не намерих друга българска книга, която да ме заинтригува и увлече. Искам да попитам дали работите върху друг роман? Благодаря Ви за незабравимите чувства и мисли, които породиха у мен първите Ви книги. Надявам се да продължите да пишете.


 

Новини

Людмила Филипова гостува на Факултета по журналистика и масова комуникация

В навечерието на 24 май авторката на нашумелия роман "Войната на буквите" и още 9 бестселъра ще разкаже за пътя, който книгата трябва да измине, след като бъде измислена. Людмила Филипова ще сподели личния си опит и идеите си по въпросите: Книгата като медия от гледната точка на автора; Маркетинг на нова книга; Активности в медиите, отношения с журналистите и PR на книгата; Екранизиране на книгата, връзки с филмови продуцент.

 

Продължава...
 
Премиера на книгата "Пътуване до Края на света"

Издателство „Егмонт” и Людмила Филипова имат удоволствието да ви поканят на представянето на най-новата й книга ПЪТУВАНЕ ДО КРАЯ НА СВЕТА .

Премиера на книгата "Пътуване до Края на света"/ Premiere of the book "A Journey to the World's End"

Заповядайте в четвъртък, 2 април, от 18.30 ч. в зала Мати (НДК, пл. „България” 1).
Ще ви очакваме!

 
Людмила Филипова е най-популярният български автор на художествена литература за 2014!

"Войната на буквите" се нареди в класацията за най-продавани книги на книжарници "Хеликон" за 2014 г. и е единствената книга от български автор в жанра художествена литература в челната десятка! Людмила Филипова продължава да е сред най-четените български автори.
В личния си Facebook профил тя благодари на своите читатели за това признание.

Продължава...