Людмила Филипова се среща с читатели в Шумен, Русе и Велико Търново - www.ludmilafilipova.com
Начало arrow Новини arrow Людмила Филипова се среща с читатели в Шумен, Русе и Велико Търново
Людмила Филипова се среща с читатели в Шумен, Русе и Велико Търново Печат Е-мейл

22 октомври 2014 г.
Издателство ЕГМОНТ и книжарници ХЕЛИКОН организират срещи на Людмила Филипова с читатели от страната след излизането на най-новия й роман ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ.

22 октомври 2014 г.
Издателство ЕГМОНТ и книжарници ХЕЛИКОН организират първите срещи на Людмила Филипова с читатели от страната след излизането на най-новия й роман ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ. Три месеца подред творбата оглавява класацията на книжарници „Хеликон” за най-продавана книга от съвременен български автор. На премиерата през юли в Националния исторически музей в София 30 популярни личности влязоха в ролята на почетни Апостоли на буквите.

Срещи на Людмила Филипова с читатели от Шумен, Русе и Велико ТърновоСтартът на турнето ще бъде даден в Шумен с гостувания в книжарница „Хеликон” и в Народно читалище „Добри Войников - 1856”. Изборът на Шумен не е никак случаен – край Мадарския конник и Преслав се развива основна част от действието в историческия роман на Филипова. Писателката ще разговаря още със свои читатели в Русе и във Велико Търново.

Какви загадки разбулва ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ, колко време отнемат проучванията при написването на романите й, каква е творческата мисия на Людмила Филипова? Това са само част от интересните подробности, които почитателите на популярната авторка могат да научат от самата нея.

Запознайте се с програмата из страната по дни и часове:

23 октомври, четвъртък - 18:00 ч.
Шумен, книжарница „Хеликон” (бул. „Славянски” 88)
Разговорът ще модерира Панайот Калудов – актьор и режисьор, ТВ водещ. На срещата ще присъства и най-малката читателка на романа – 12-годишната Юриета, която ще сподели своите впечатления от романа.

24 октомври, петък - 11:00 ч.
Шумен, Народно читалище „Добри Войников - 1856” (пл. „Възраждане“)

24 октомври, петък - 18:00 ч.
Русе, книжарница „Хеликон” (ул. „Александровска” № 50)
Дискусията ще води Нели Пигулева - журналист, поет, преводач.

25 октомври, събота - 11:30 ч.
Велико Търново, книжарница „Хеликон” (ул. „Васил Левски” № 17)
Разговорът ще води Николай Колев, библиотекар и докторант по история.

Присъединете се към събитието във Facebook.

 
< Предишна   Следваща >

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). В момента изучава магистратура по астрономия и астрофизика към Физическия факултет на СУ. Участник е в три Български антарктически експедиции. Член е на Българския антарктически институт и на APECS.

През 2015г. Създава времева капсула с хиляди послания от цял свят за хората от бъдещето.

Координатор за България на Lunar Mission One – най-амбициозната международна програма за Мисия до Луната в следващите 5 години след програмата Аполо на NASA. Тя е автор на романите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014) и „Пътуване до Края на света” (2015), някои от които са вече превеждани и издавани в Русия, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По три от романите се разработват международни филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт”. През 2017 г. съвместно с издателство Enthusiast Людмила Филипова издава романа „Смисълът”, който за кратко се превръща в бестселър.

Продължава...