Романът „Мастиленият Лабиринт” най-сетне на английски език - www.ludmilafilipova.com
Начало
Романът „Мастиленият Лабиринт” най-сетне на английски език Печат Е-мейл
Певецът Миро в ролята на ангел и демон
Най-старата писмена система е дешифрирана

 
Романът на Людмила Филипова, „Мастиленият лабиринт”, който няколко години оглавява класациите за най-търсени книги в България, вече може да бъде намерен и на английски език.
Именно този роман преди година вдъхнови дори Нешънъл Джеографик да дойде в България и да заснеме филм по описаните в книгата разкрития (ето част от него http://www.youtube.com/watch?v=t76PYjUCPBc ). След повече от три години работа по реализацията му, „Мастиленият Лабиринт”, преведен на английски като „The Parchment Maze” най-сетне е факт.
Романът сам по себе си има интересна история – сътворен още 2006 и издаден края на 2008/началото на 2009, той се превръща във вдъхновение на залялата ни ангелска мания по цял свят. Авторката му Людмила Филипова получава стотици читателски писма за потресаващите стотици прилики между „Мастиленият Лабиринт”, с продължение „Антихтонът на Данте”, и излезлият две години след тях американски роман „Ангеология”. Людмила Филипова многократно се опитва да заведе дело за плагиатство в Америка, но то се оказва трудно поради твърде високата му цена.

За ексклузивното издание на „The Parchment Maze” работеха най-добрите преводачи от български на английски език Анджела Родел и Дейвид Мосъп. Отличната му редакция пък, е дело на многократно награждаваната за преводите й Анджела Родел. Читателите я познават още и с брилянтната й игра в сериала „Седем часа разлика”. Една от големите изненади за английското издание е, че на изисканата му корица е не друг, а популярният български изпълнител Миро. Той приел да й стане лице, в ролята на ангелоподобен, но и мистериозен злодей, чиято любов обаче променя не само него, но и света. Дизайнът пък е дело на един от най-добрите сръбски специалисти Душан Мишич (Dusan Misic). Людмила се е запознала с него при посещението й в Белград във връзка с издадения й на сръбски роман „Стъклени съдби”.
„Мастиленият Лабиринт” (The Parchment Maze), вече може да бъде открит и в Amazon, както и в електрона версия на английски в Kindle, като така именно българска книга се превръща в една от първите интерактивни книги в Kindle с хиперлинкови бележки, текст, препратки към сайта й с хиляди снимки www.parchmentmaze.com , както и десетки илюстрации в самото издание. Сложната компилация от текст, имиджи и хиперлинкове е дело на дългогодишния специалист Божидар Стоянов с подкрепата на издателство Сиела. Предстои до седмици Сиела да разпространи английското издание I из българската дистрибуторска мрежа. 
Към изданието има разбира се и видеотрейлър, който пък е дело на американската продуцентска компания Prosperitas Entertainment. Mузиката е композирана и изпълнена от Maestro Andrea Ferrari, a aрт изпълнението на видеоклипа е дело на режисьора Александър Молов (трейлър  http://www.youtube.com/watch?v=-qCln-jVKqA ).
 
< Предишна   Следваща >

Новини

Людмила Филипова гостува на Факултета по журналистика и масова комуникация

В навечерието на 24 май авторката на нашумелия роман "Войната на буквите" и още 9 бестселъра ще разкаже за пътя, който книгата трябва да измине, след като бъде измислена. Людмила Филипова ще сподели личния си опит и идеите си по въпросите: Книгата като медия от гледната точка на автора; Маркетинг на нова книга; Активности в медиите, отношения с журналистите и PR на книгата; Екранизиране на книгата, връзки с филмови продуцент.

 

Продължава...
 
Премиера на книгата "Пътуване до Края на света"

Издателство „Егмонт” и Людмила Филипова имат удоволствието да ви поканят на представянето на най-новата й книга ПЪТУВАНЕ ДО КРАЯ НА СВЕТА .

Премиера на книгата "Пътуване до Края на света"/ Premiere of the book "A Journey to the World's End"

Заповядайте в четвъртък, 2 април, от 18.30 ч. в зала Мати (НДК, пл. „България” 1).
Ще ви очакваме!

 
Людмила Филипова е най-популярният български автор на художествена литература за 2014!

"Войната на буквите" се нареди в класацията за най-продавани книги на книжарници "Хеликон" за 2014 г. и е единствената книга от български автор в жанра художествена литература в челната десятка! Людмила Филипова продължава да е сред най-четените български автори.
В личния си Facebook профил тя благодари на своите читатели за това признание.

Продължава...
 

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). Тя е автор на романите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014) и „Пътуване до Края на света” (2015), някои от които са вече превеждани и издавани в Русия, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По три от романите се разработват международни филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт”

Продължава...
 

Анкета

Коя книга на Людмила Филипова ви харесва най-много?