Людмила Филипова - жена на годината заедно с Меглена Кунева - www.ludmilafilipova.com
Начало arrow Новини arrow Людмила Филипова - жена на годината заедно с Меглена Кунева
Людмила Филипова - жена на годината заедно с Меглена Кунева Печат Е-мейл
Empty title Други отличени в тази категория са певицата Мария Илиева и Златните момичета на Илияна Раева. Женското сп. "Грация" връчи призове в 12 основни категории. Писателката Филипова (на снимката) е отличена за "Изкуство", а Кунева - в "Политика". Сред останалите победителки са Десислава Олованова ("Бизнес"), Ваня Цветкова ("Тв актриси"), Стефка Янорова ("Сцена актриси"). Мира Добрева е отличена в категорията "Тв шоу", а Валя Войкова - в "Тв публицистика". Специални награди имаше за Теодора Духовникова, Милена Златкова, Веселина Сариева и за Международния женски клуб. Кметът на София Йорданка Фандъкова беше патрон на церемонията за втора година.
 
< Предишна   Следваща >

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). В момента изучава магистратура по астрономия и астрофизика към Физическия факултет на СУ. Участник е в три Български антарктически експедиции. Член е на Българския антарктически институт и на APECS.

През 2015г. Създава времева капсула с хиляди послания от цял свят за хората от бъдещето.

Координатор за България на Lunar Mission One – най-амбициозната международна програма за Мисия до Луната в следващите 5 години след програмата Аполо на NASA. Тя е автор на романите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014) и „Пътуване до Края на света” (2015), някои от които са вече превеждани и издавани в Русия, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По три от романите се разработват международни филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт”. През 2017 г. съвместно с издателство Enthusiast Людмила Филипова издава романа „Смисълът”, който за кратко се превръща в бестселър.

Продължава...