Людмила Филипова разказва за Орфеевия амулет, филмът е за “Нешънъл джиографик” - www.ludmilafilipova.com
Начало arrow Новини arrow Людмила Филипова разказва за Орфеевия амулет, филмът е за “Нешънъл джиографик”
Людмила Филипова разказва за Орфеевия амулет, филмът е за “Нешънъл джиографик” Печат Е-мейл
Image Британската телевизия WAG пристигна в България, за да заснеме документален филм за поредица на “Нешънъл джиографик” с участието на писателката Людмила Филипова.

Екипът обикаля страната по стъпките на романа на Людмила „Мастиленият лабиринт". Снимали са в Триград, Кърджали, Перперикон, София, Варна, Солун, в които се развива голяма част от действието в бестселъра.
Всичко започнало още през юли, когато продуценти от телевизията се свързали с Людмила и я помолили да участва във филмовата продукция. Интересували се от разследванията й относно малък артефакт, познат като Орфеевия амулет. Оказало се, че Людмила е сред много малкото любопитни хора в света, които са проследили историята му в няколко страни и са го описали изключително подробно.

„Започнахме да си пишем мейли с продуцентите на тв екипа и за няколко месеца трябваше да им напиша десетки писма с историческите теми, за находки и проучвания, които съм включила в романа си "Мастиленият лабиринт". Разказах на екипа любопитни истории и исторически събития от земите ни, за които не бяха и подозирали. Постепенно идеята им да снимат в България се разрасна. Снимаха не само за амулета, но и по теми за Орфей, траките, древните цивилизации населявали земите ни, предполагаемия библейски потоп, вследствие на който се е появило Черно море и други, към които ги насочих. Работата ми с тях и съвместните снимки из България бяха удоволствие. Бяха изключително коректни и професионални. За мен бе предизвикателство да се снимам в документален филм, в който да говоря изцяло на английски. Най-важното е, че това ще е отличен шанс светът да научи повече и добро за България. Филмът се очаква да бъде излъчен след няколко месеца", казва Людмила Филипова.

Неуморната писателка с невероятно любопитство към мистериите призна, че в момента работи над нов ръкопис. Запознатите с нейното творчество са убедени, че след успеха на "Червено злато" и "Стъклени съдби", следващият й ръкопис пак ще разбуни литературните среди с интересна гледна точка.

"Нейните романи са готови сценарии за филми, не отстъпват по интрига и мистериозност на "Шифърът на Леонардо" - точни, обосновани, исторически и фактологически коректни, с отлично изпипан сюжет", казват познавачи. Към текстовете на Филипова има интерес от няколко филмови къщи, включително и от съседна Турция.
 
вестник "24 часа" 2011
 
Empty title   Empty title
 
< Предишна   Следваща >

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). В момента изучава магистратура по астрономия и астрофизика към Физическия факултет на СУ. Участник е в три Български антарктически експедиции. Член е на Българския антарктически институт и на APECS.

През 2015г. Създава времева капсула с хиляди послания от цял свят за хората от бъдещето.

Координатор за България на Lunar Mission One – най-амбициозната международна програма за Мисия до Луната в следващите 5 години след програмата Аполо на NASA. Тя е автор на романите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014) и „Пътуване до Края на света” (2015), някои от които са вече превеждани и издавани в Русия, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По три от романите се разработват международни филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт”. През 2017 г. съвместно с издателство Enthusiast Людмила Филипова издава романа „Смисълът”, който за кратко се превръща в бестселър.

Продължава...