Премиера на последния роман на Людмила Филипова - Аномалия - www.ludmilafilipova.com
Начало arrow Новини arrow Премиера на последния роман на Людмила Филипова - Аномалия
Премиера на последния роман на Людмила Филипова - Аномалия Печат Е-мейл
31 май 2011 г., София в столичния клуб Mascara Людмила Филипова представи новия си роман „Аномалия“ – съвместен проект на издателствата „Сиела“ и „Ентусиаст“. Общата маркетингова стратегия на издателствата е подкрепена от над двайсет партньори. Специално за събитието в България пристигна прототипът на главния герой от романа - принц Флавио Киджи – посленият потомък на десетвековната фамилия, дала четирима папи на света. Водещи на премиерата бяха Богдан Томов и Георги Хорозов, който изостави за момент банкерските си дела и специално долетя от Цюрих, за да участва в събитието и да направи блиц-интервю с авторката и принца по време на официалната част.

Сред гостите на събитието бяха близки и приятели на авторката, както и много известни медийни и светски личности, сред които: Миглена Ангелова, Миролюба Бенатова, Ваня Щерева, Зейнеб Маджурова, пластичният хирург д-р Ангел Енчев, Иван Бакалов, Любен Дилов–син, Искра Ангелова, Валди Тотев, Георги Неделчев, писателят Момчил Николов, преводачката и актриса Анджела Родел, Красимир Катев и др. Минути преди официалната част на премиерата гостите станаха свидетели на специални ефекти, наподобяващи истинска „аномалия“. По време на събитието за първи път беше излъчен видеотрейлърът на книгата, дело на сценариста на филма Love.Net Нели Димитрова и продуцентска къща Fil Corporation. Режисьор е Карил Ел-Фил, а музиката по него е написана от американския музикален режисьор Том Пол, писал музиката и за българския филм „Аве“.

Романът вече няколко месеца оглавява класациите за бестселър.
 
< Предишна   Следваща >

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). В момента изучава магистратура по астрономия и астрофизика към Физическия факултет на СУ. Участник е в три Български антарктически експедиции. Член е на Българския антарктически институт и на APECS.

През 2015г. Създава времева капсула с хиляди послания от цял свят за хората от бъдещето.

Координатор за България на Lunar Mission One – най-амбициозната международна програма за Мисия до Луната в следващите 5 години след програмата Аполо на NASA. Тя е автор на романите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014) и „Пътуване до Края на света” (2015), някои от които са вече превеждани и издавани в Русия, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По три от романите се разработват международни филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт”. През 2017 г. съвместно с издателство Enthusiast Людмила Филипова издава романа „Смисълът”, който за кратко се превръща в бестселър.

Продължава...