Романът Анатомия на Илюзиите ще бъде филмиран от Синеграф и издаден от издателство Доган в Турция - www.ludmilafilipova.com
Начало arrow Новини arrow Романът Анатомия на Илюзиите ще бъде филмиран от Синеграф и издаден от издателство Доган в Турция
Романът Анатомия на Илюзиите ще бъде филмиран от Синеграф и издаден от издателство Доган в Турция Печат Е-мейл

Aramizdaki DUVAR
Aramizdaki DUVAR
Писателката пише продължение на романа си, което до няколко месеца ще бъде издадено от “Сиела”. А турският продуцент Осман Сънав, откупил правата за филмирането на романа, има намерение да снима и двете части на историята. Засега я е нарекъл “Стените помежду ни”.

В турския сценарий Людмила пренаписва романа си, като включва в него първоначалната си идея, според която главният герой е от българо-турски произход.

Наред с другите теми, засегнати в романа като причините за краха на комунизма, сътресенията, през които преминава обществото ни през 90-те години на миналия век, и началното натрупване на капитал, тя представя и проблемите, които изживяват българските турци през 80-те и 90-те години. А също и приноса им за разпалване на революционната искра през 1989 г.

“Макар това да бе първоначалният замисъл на романа, самата аз се отказах от този вариант преди издаването на романа в България заради дълбоко вкоренените предразсъдъци в българското общество по тази тема”, обяснява тя.

Сънав е един от най-известните турски кинорежисьори и продуценти. В момента турските телевизии излъчват няколко филма на компанията му “Синеграф”. Той е човекът, направил Къванч Татлъту популярен. За българския филм обаче най-вероятно ще бъде избран Ертан Сабан - все още неизвестен у нас, но изклютичелно красив турски актьор.

След началото на преговорите с продуцента местните медии представят Филипова като най-четената в страната и в чужбина съвременна българска писателка и я сравняват с известната турска писателка Елиф Шафак.

“Синеграф” ще търси български съпродуценти за сериала, тъй като той ще се снима в София, Варна и Истанбул.

Компанията е подписала договор с Филипова, с който откупува опцията за правата на филма. Също и консултантски договор. В момента се прави професионален превод на романа, след което ще започне работата по сценария. Той ще се пише от автори на “Синеграф”. Осман Сънав има намерение да заснеме 3 или 4 сезона на сериала, който да бъде задълбочен исторически филм.

Книгата й “Анатомия на илюзиите” ще излезе до месеци в Турция. По-късно ще бъде отпечатана и “Стъклени съдби”, която е откупена и от издателството Psichogios Publications за Гърция и Кипър.

(източник 24 часа online)

 
< Предишна   Следваща >

За Людмила

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977г (Великден). В момента изучава магистратура по астрономия и астрофизика към Физическия факултет на СУ. Участник е в три Български антарктически експедиции. Член е на Българския антарктически институт и на APECS.

През 2015г. Създава времева капсула с хиляди послания от цял свят за хората от бъдещето.

Координатор за България на Lunar Mission One – най-амбициозната международна програма за Мисия до Луната в следващите 5 години след програмата Аполо на NASA. Тя е автор на романите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), „Войната на буквите” (2014) и „Пътуване до Края на света” (2015), някои от които са вече превеждани и издавани в Русия, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По три от романите се разработват международни филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012г документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт”. През 2017 г. съвместно с издателство Enthusiast Людмила Филипова издава романа „Смисълът”, който за кратко се превръща в бестселър.

Продължава...