Медии - www.ludmilafilipova.com
Начало arrow Медии
Медии
Людмила се бори със сянката на дядо си Печат Е-мейл

СИЛУЕТИ,  ПЕТЪК, 9 Януари 2009
Искра Крапачева, В. СТАНДАРТ

Тя влезе устремно в най-съвременната ни литература, а книгите й станаха бестселъри. Само за две години Людмила Филипова издаде три романа - "Анатомия на илюзиите", "Червено злато" и "Стъклени съдби". На 20 януари на пазара ще се появи и четвъртият, "Мастиленият лабиринт" ("Сиела").

Продължава...
 
Полицейска хайка за премиерата на новия роман на Людмила Филипова Печат Е-мейл

Актьори разиграха на живо сцени от медицинския трилър "Стъклени съдби"
[21-02-2008] от Димитър Николов

Image
Юлиана Дончева
Цветя от Лили Иванова и лични поздрави от Юлияна Дончева, Кристина Димитрова и много журналисти, учени и ВИП-особи посрещнаха новия роман на Людмила Филипова “Стъклени съдби”. На нестандартно шоу в Грандхотел "София" нашият елит се запозна с третата книга на най-успешната българска писателка. Самата Лили Иванова не успя да присъства на представянето, защото снимаше клип. Людмила Филипова обаче носеше черната рокля, подарена й от естрадната прима, през ноември миналата година, за кампанията "Подари мечта".

Гостите на премиерата на “Стъклени съдби” бяха приканени да се включат в друга кампания – за събиране на пари за децата, болни от Муковисцидоза. Момичета, облечени като медицински сестри, раздаваха епруветки със семена, а актьори разиграха без предупреждение сцена от сюжета на романа.

Продължава...
 
Бебе по каталог не звучи ли страшно? Печат Е-мейл

Image
Людмила Филипова
текст Ваня Шекерова
фотография Биляна Хинова и личен архив

Честно, не вярвах в съвременната българска литература. До момента, в който зачетох „Стъклени съдби“ на Людмила Филипова. Преди това пропуснах нейните „Анатомия на илюзиите“ и „Червено злато“ по причината, която вече споменах. „Стъклени съдби“ обаче ме хвана още с пролога. Затова преди още да съм я дочела, се зарових в Интернет да търся сведения за авторката. И там прочетох такива неща за Людмила Филипова, че тутакси реших да проверя дали са верни. Затова не се учудвайте на разговора ми с нея – той не е само за литература.
Продължава...
 
Още изяви в пресата Печат Е-мейл

Трябва да пазим вярата си, а не да я изследваме в лаборатория

Стъклени съдби - интервю за списание Freestyle

Стъклени ли са човешките съдби - интервю за списание Моето бебе

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 Следваща > Последна >>

Резултати 39 - 53 от 53

Новини

Националната библиотека посрещна „Смисълът“ от Людмила Филипова
За последен път Людмила Филипова се срещна с читатели и представи най-новия си роман „Смисълът“ преди заминаването си на двумесечна експедиция до Антарктида. На 23 януари 2018 г. писателката беше гост на 23-то издание на Клуб „Писмена“ на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ по покана на директора доц. Красимира Александрова. Само два месеца след излизането си книгата се превърна в бестселър и беше преиздавана няколко пъти. 
Продължава...
 
Людмила Филипова в търсене на „Смисълът“
snimka 2.jpgЛюдмила Филипова представи за първи път новата си книга. Премиерата на „Смисълът“ от издателство „Ентусиаст“ се състоя на 29 ноември от 19:00 часа в Зала 42 на НДК, София. Романът е амбициозен нов прочит на въпроса, на който човечеството се опитва да отговори от зората на своето съществуване – какъв е смисълът да ни има.

Книгата бе представена от управителя на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова и от д-р Соломон Паси. Водещ на събитието беше журналистът Михаил Дюзев. В своеобразни ·Посланици на Смисъла се превърнаха седемнайсет от най-популярните и значими лица в културния, научния и обществения живот на страната ни: Ана Пападопулу, актриса; Богдан Томов, певец; д-р Владимир Божилов, астрофизик; Емилиян Колевски, спортен катерач; Ива Дойчинова, журналист; Ирина Тенчева, телевизионен водещ; Максим Ешкенази, диригент; Милена Фучеджиева, писателка; Нели Хаджийска, журналист; Николай Василев, икономист; Петър Антонов, актьор; Силвия Кацарова, певица; д-р Таня Милачич, ембриолог; Теди Кацарова, певица; Туна Киремитчи, писател; Хари Ешкенази, цигулар; проф. Христо Пимпирев, учен и полярен изследовател. Всеки от тях сподели, разказа, рецитира или изпълни своя съкровен отговор на въпроса на вечерта – „Какво е Смисълът?“.

 

Продължава...
 
Людмила Филипова гостува на Факултета по журналистика и масова комуникация

В навечерието на 24 май авторката на нашумелия роман "Войната на буквите" и още 9 бестселъра ще разкаже за пътя, който книгата трябва да измине, след като бъде измислена. Людмила Филипова ще сподели личния си опит и идеите си по въпросите: Книгата като медия от гледната точка на автора; Маркетинг на нова книга; Активности в медиите, отношения с журналистите и PR на книгата; Екранизиране на книгата, връзки с филмови продуцент.

 

Продължава...