Медии - www.ludmilafilipova.com
Начало arrow Медии
Медии
Драмата с медиците ни - колко дълбока е всъщност? Печат Е-мейл

Image
Людмила Филипова
"Червено злато" е вторият роман на Людмила Филипова. Дебютната й книга "Анатомия на илюзиите" само за месеци се превърна в един от най-продаваните български романи за 2006 г.

Авторката се наложи като писател, който добре умее да съчетава документалното с художественото, като превръща скандални, малко известни факти, във вълнуващо четиво.

"Червено злато" е смесица от драмата на българските медици в Либия и концентриран трилър, базиран на избухналия международен скандал с търговия на заразена кръв от Африка, известен още като Виенския случай.

Продължава...
 
Анатомия на илюзиите Печат Е-мейл

Image
Анатомия на илюзиите
Новини: Анатомия на илюзиите.
23 Октомври 2006 г. - 19:02 ч.

Книгата е разказ за преживяното в годините на прехода от командно-административна икономика към пазарна.
Издателство Сиела, което е член на Софийска камара, пусна на пазара своята нова книга „Анатомия на илюзиите”. Тази книга веднага излезе на първите страници на ежедневниците и е един много успешен дебют за г-жа Людмила Филипова, която е внучка на министър-председателя на България и член на Политбюро на БКП.
Продължава...
 
Червено злато Печат Е-мейл

Image
Червено злато
Ето един български трилър.

Един блестящо написан български трилър.

Людмила Филипова се опитва да създава четива, които са тъй необходими на читателите днес - романи-изследвания, романи, които да показват нашия свят.

Вижте българският трилър, останалото ще ви стане ясно като го прочетете! 

Цена : 13,00 лв.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Последна >>

Резултати 46 - 53 от 53

Новини

Националната библиотека посрещна „Смисълът“ от Людмила Филипова
За последен път Людмила Филипова се срещна с читатели и представи най-новия си роман „Смисълът“ преди заминаването си на двумесечна експедиция до Антарктида. На 23 януари 2018 г. писателката беше гост на 23-то издание на Клуб „Писмена“ на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ по покана на директора доц. Красимира Александрова. Само два месеца след излизането си книгата се превърна в бестселър и беше преиздавана няколко пъти. 
Продължава...
 
Людмила Филипова в търсене на „Смисълът“
snimka 2.jpgЛюдмила Филипова представи за първи път новата си книга. Премиерата на „Смисълът“ от издателство „Ентусиаст“ се състоя на 29 ноември от 19:00 часа в Зала 42 на НДК, София. Романът е амбициозен нов прочит на въпроса, на който човечеството се опитва да отговори от зората на своето съществуване – какъв е смисълът да ни има.

Книгата бе представена от управителя на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова и от д-р Соломон Паси. Водещ на събитието беше журналистът Михаил Дюзев. В своеобразни ·Посланици на Смисъла се превърнаха седемнайсет от най-популярните и значими лица в културния, научния и обществения живот на страната ни: Ана Пападопулу, актриса; Богдан Томов, певец; д-р Владимир Божилов, астрофизик; Емилиян Колевски, спортен катерач; Ива Дойчинова, журналист; Ирина Тенчева, телевизионен водещ; Максим Ешкенази, диригент; Милена Фучеджиева, писателка; Нели Хаджийска, журналист; Николай Василев, икономист; Петър Антонов, актьор; Силвия Кацарова, певица; д-р Таня Милачич, ембриолог; Теди Кацарова, певица; Туна Киремитчи, писател; Хари Ешкенази, цигулар; проф. Христо Пимпирев, учен и полярен изследовател. Всеки от тях сподели, разказа, рецитира или изпълни своя съкровен отговор на въпроса на вечерта – „Какво е Смисълът?“.

 

Продължава...
 
Людмила Филипова гостува на Факултета по журналистика и масова комуникация

В навечерието на 24 май авторката на нашумелия роман "Войната на буквите" и още 9 бестселъра ще разкаже за пътя, който книгата трябва да измине, след като бъде измислена. Людмила Филипова ще сподели личния си опит и идеите си по въпросите: Книгата като медия от гледната точка на автора; Маркетинг на нова книга; Активности в медиите, отношения с журналистите и PR на книгата; Екранизиране на книгата, връзки с филмови продуцент.

 

Продължава...